torstai 10. heinäkuuta 2008

30.6.-3.7.

Uusi viikko alkoi mukavasti palkkapäivällä. Rahaa olikin jo ehditty odottaa kuin kuuta nousevaa, koska mummonmökin toinenkin kuukausivuokra piti maksaa ennen ensimmäistä palkkaa suomalaiselle tilille. Ehdin jo jonkin aikaa tuntea itseni varsin köyhäksi ennen palkan tuloa.Lomakausi jatkui kovana ja valtaosan viikkoa olimme ekstrakevyellä miehityksellä töissä. Tiistaina pieneksi yllätykseksi miltei kaikille toimistollemme eksyi yllätyskesäteekkari Tanpereelta, Jarno. Jarno oli hakenut aivan normaalisti kesätöitä TTY:n matematiikan laitokselta josta oli kerrottu että "Tuu vaan, mutta osan kesää vietät sitten Ranskassa, onko selvä?". Kaikkea sitä sattuu. Onneksi kuitenkin pysyvämpi tamperelaistyöntekijämme Tapio lähti samana päivänä lomille joten emme joutuneet kuuntelemaan liikaa tanpereen murretta.

Keskiviikkona kesäteekkari/DI-työläinen Maria piti pienet bileet sen kunniaksi että hänen junansa kääntyi. Junan kääntymisen käsitettä oli hauska selittää kahdelle intialaiselle ja inttiä käymättömälle suomenruotsalaiselle. Maistelimme erilaisia punaisia viinejä, joiden tanniinit tekivät tepposensa. Seuraavan yön aikana krapulakeiju kävi vierailulla ja loihti varsin komean päänsäryn aamuksi.

Onneksi torstaiaamuna kuitenkin alkoivat viralliset kesäluennot, joille oli hyvä mennä torkkumaan päänsärkyä pois. Harmi vaan etten saanut aivan kauheasti irti kyseisistä luennoista. Onneksi kalvot ovat kuitenkin netissä. Hauskana detaljina pakko mainita, että hiukkasfysiikan perusteiden luennoitsija on itse piirtänyt suurimman osan kalvostaan.

Illemmalla torstaina työtoverini Heka heitti minut kentälle, josta lensin takaisin Suomeen viikonlopun häitä varten. Itse häätilaisuushan on lauantaina, mutta to-su -lennot olivat selkeästi halvempia kuin pe-su -lennot joten otin yhden ylimääräisen lomapäivän tätä varten.

Ei kommentteja: