torstai 12. kesäkuuta 2008

Arkea

Arki alkaa pikkuhiljaa asettua taloon ja toinen viikko onkin edennyt varsin yllätyksettömästi. Emme perinpohjaisen selvittelyn jälkeenkään emme ole löytäneet järkevää tapaa saada Internet-yhteyttä mökille. Itse en koe tätä mitenkään suurena menetyksenä, sillä netittömyys tekee elämästä paljon yksinkertaisempaa ja rauhallisempaa.

Päivittäinen rutiini koostuu kävelystä töihin, työnteosta, kauppakäynneistä kotimatkalla ja rauhallisesta illanvietosta mökillä. Koska aikaa on, tulee ruuan eteen nähtyä helposti hieman enemmän vaivaa. Lukemistahtini on hidastunut normaalin hektisestä kirjojen ahmimisesta verkkaiseen nautiskeluun, jollaista en ole ehtinyt harrastamaan vuosiin.

Eilen tulin Suomessa olevan kaverin synttäreiden kunniaksi (tarvitsin tekosyyn) kokeilleeksi yhden euron kuohuviiniä. Sanoisin, että keski-Euroopassa juomiin kannattaa ehkä panostaa se toinen euro tai jopa kaksi euroa lisää koska niillä saa jo huomattavasti parempaa kuoharia. Huvittavana sivuhuomautuksena kerrottakoon, että lähikaupasta saa kuulemma ajoittain Pol Rémya hintaan 80 snt (versus Alkon 5,99€). Kuinkakohan suuri osa tuosta hintaerosta on oikeasti tuontikustannuksia?

Keski-Eurooppalaiseen elämänrytmiin tottuu yllättävänkin helposti. Tunnin luonastauko työajalla kuulosti kaksi viikkoa sitten absurdilta, mutta nyttemmin olen oppinut käyttämään sen kokonaan hyväkseni ja käyttäisin kernaasti enemmänkin aikaa.

Huomenna tiedossa on järjestettyä ohjelmaa. Ensin vierailu ATLAS-tunneliin ja sitten työpaikan mystinen morale boosting event nimeltä "shampanja-aamiainen". Lauantaina (tai sunnuntaina mikäli krapulakeiju päättää vierailla lauantaiaamuna) olemme menossa viereisille Jura-vuorille joilla on kuulemma varsin metka vaellella. Kuvia siis tiedossa.

Ei kommentteja: