maanantai 9. kesäkuuta 2008

Viikonloppu ja Geneve



Pimp my Jet d'Eau


Perjantai-ilta sujui rauhallisissa merkeissä ja lauantaiaamupäiväkin meni kattoon tuijotellessa. Kyllä kiireetön, internetitön elämä on auvoisaa.

Lauantai-illaksi menimmekin sitten Geneven keskustaan seuraamaan jalkapalloa. Samaan bussiin kanssamme eksyivät Joni ja jyväskyläläinen fyysikko jonka nimi ei muistu mieleeni. (Huono nimimuisti on perseestä). Geneven keskustassa seuraamme liittyi vielä toisella puolella Geneveä asuva Ilkka, joka oli myös ensimmäistä kertaa tutustumassa ydinkeskustaan.


Silta järven yli

Seikkailtuamme puolisen tuntia suurilla kaduilla päätimme ettemme halua seurata pelejä Turkin tai Portugalin kannattajien keskellä ja etsiydyimme stokastisesti (lue: arpomalla) mahdollisimman kauas keskeisiltä alueilta pieneen kahvilaan. Sveitsin peliä kelpasikin katsoa koska terassilla lisäksemme vain tarjoilija oli kiinnostunut seuraamaan peliä.

Ensimmäisen pelin jälkeen lähdimme etsimään sapuskaa ja päädyimme kebab-ravintolaan joka palveli töykeästi koska henkilökunta halusi keskittyä jännäämään peliä. Matkamme jatkui eteenpäin kohti Plainpalais'n aukiota, jossa on Geneven virallinen kesäkatsomo. Hinnat eivät häikäisseet halpuudellaan eikä tarjonta ollut kovin hääppöistä, mutta olutta sai ja fiilis oli katossa kun Portugali näytti Turkille Euroopan rajat.

Pelin jälkeen kiersimme Geneven baaritarjontaa ja kävi ilmi, että opiskelukaverini sisko on myös töissä CERNissä. Yöllä totesimme Kriken kanssa että taksin saaminen Genevestä voi olla varsin vaikeaa. Lopulta päädyimme kävelemään juna-asemalle josta saimme lopulta taksin.



Portugaaalo-lollo-lolo

Sunnuntai menikin rentoutuessa. Ainoana mainittavampana tekona kävimme pesemässä pyykkiä läheisessä automaattipesulassa. 5 euroa/koneellinen on varsin suolainen hinta pyykinpesusta. Jos täällä viettää vähänkään pidemmän aikaa, on pesukoneen hankkiminen helposti kannattavaa.

Ei kommentteja: