maanantai 23. kesäkuuta 2008

Viikko 16.-20.6.

Kolmas työviikko sujui varsin yllätyksettömästi ja onnistuin jopa edistymään mukavasti pienistä epävarmuuksista huolimatta.

Varsinaisten työtehtävieni lisäksi kävin kuuntelemassa Glen Cowanin mielenkiintoisen luentosarjan tilastollisista menetelmistä ja koneoppimisesta korkeaenergiafysiikassa. Luentojen sisältö vastasi lähinnä hahmontunnistuksen ja neuraalilaskennan perusteita. Piristävää kyllä kaikki olennaiset kaavat johdettiin kuitenkin hieman eri premisseistä kuin mihin olen tottunut. Hienoa nähdä että fyysikoiden ja tikkiläisten välillä on sentään jotain fenomenologisia eroja.

Keskusteltuani hieman luennoitsijan kanssa erään luennon jälkeen olen vakuuttunut siitä, että fyysikkojen osuus Higgsin bosonin löytämisessä on käytännössä ohi koska kokeet ja mittarit on suunniteltu. Loppu löytämistyöstä olisi järkevää jättää tiedonlouhijoille, mutta pahoin pelkään että sekin jätetään asiaan perehtymättömille fyysikoille.

Kävin myös kuuntelemassa mielenkiintoisen seminaarin Microsoftin maihinnousuyrityksestä hajautetun laskennan alalle. Vaikka osa toteutetusta järjestelmästä saakin tietoteekkarin kavahtamaan (Excel-plugin), uskon että monien muiden alojen asiantuntijoille ne kuulostavat mitä erinomaisimmilta myyntivalteilta.

Elämä mummonmökissä on asettunut varsin mukavaan rytmiin eikä kukaan vaikuta ainakaan päällepäin kovin hermostuneelta. Pranav on opettanut minulle kasviscurryjen tekoa ja Sachin puhui jotain jugurttimarinoidusta kanasta (vaikka myönsikin ettei ole koskaan aikaisemmin tehnyt moista). Havaitsin hämmästyksekseni pari päivää sitten että englantiini on hiipinyt vienoinen intialainen aksentti. Vahvan kieli-identiteetin puute tekee jälleen tepposensa. Tässä iässä joutuisin vahvan kieli-identiteetin hankkimiseksi viettämään useita vuosia tietyllä murrealueella. Nähtäväksi jää tuleeko tämä toteutumaan.

Ei kommentteja: