tiistai 3. kesäkuuta 2008

Töitä ja intialaisia


Ranskaa sivuava kulma

Heräsin aamulla noin tuntia ennen herätyskellon soittoa edellisessä postauksessani mainitsemani linnun lauluun. Se siitä söpöstä luontokappaleesta sitten. Lähdimme Krikken kanssa (minulle) ensimmäistä kertaa jalan töihin. Kotiovelta lähdettyämme saimme katsella, kuinka viereisellä tontilla olevassa maatalossa paimennettiin lehmiä päiväksi laitumelle. Paska haisi ja muutenkin tunsi olevansa maaseudulla.

Työmatkaan meni 35-40min eli näppituntumalta arvioisin etäisyydeksi 3-4km. Koska olimme ajoittaneet itsemme oikein, pääsimme kulkemaan aamulla ja illalla auki olevasta Ranskan puoleisesta portista. Aikaisemmin tämä portti oli auki vain pysyville työntekijöille ja gridiryhmän kesäharjoittelijat joutuivat moraalin kohotukseksi kulkemaan 2km kauempana, Sveitsin puolella olevasta portista ja sitten palaamaan aidan sisäpuolella 1,5km takaisin. Varmasti kohotti moraalia. Ajattelin ottaa tavakseni kulkea töihin jalan, koska pyöriä ei enää tässä vaiheessa kesää oikein tahdo saada.

Työpäivän aikana minulle alkoi hieman valjeta se, mitä tekemään minut on tänne tuotu, kai. Paljon on vielä auki, mutta näyttää siltä että tulen tutustumaan uusiin lyhenteisiin tänä kesänä. Ilmeisesti täällä saa varsin vapaasti kierrellä erinäköisissä seminaareissa kunhan vain hoitaa työnsä kunnolla. Ensi viikolla on iltapäivän mittainen seminaari immateriaalioikeuksista (tai noh, intellectual propertystä) ja sitä seuraavalla varsin lupaavan oloinen luentosarja hahmontunnistuksesta korkeaenergiafysiikassa(?), high energy physics kuitenkin englanniksi.

Le Lion -joki

Päivän mittaan saapuivat viimeiset kesävahvistukset (ja mökin asukkaat) Sachim ja Pranav. Heidät ja Krikke heitettiin autolla mökille ja minä jäin vielä työpaikalle irkkaamaan ja blogaamaan. Olin kuulevinani sanan Charly's toiselta puolelta toimistoa, joten voi olla että tänään pitää mennä istumaan hieman iltaa.

Ei kommentteja: