tiistai 17. kesäkuuta 2008

Viikonloppu ja Auto

Shampanja-aamiainen osoittautui varsin nimensä veroiseksi. Kuuleman mukaan tämä oli ensimmäinen perinteinen shampanja-aamiainen jolla tarjoiltiin myös syötävää. Toimistolle oli tullut yhteistyötahoja ja kaikki esittelivät työtään ja kytköksiään HIPiin. Opinpa kuitenkin sen, että Suomi on pelannut korttinsa hyvin verrattuna muihin CERN-sopimuksen tehneisiin maihin ja Suomen CERNin jäsenmaksurahat palaavat melkein tuplattuina takaisin suomalaisille tahoille joita HIP edustaa.

Aamiaisen jälkeen kävimme testaamassa portin vieressä Sveitsin puolella sijaitsevan intialaisen ravintolan. Tarjonta oli varsin hyvää ja jopa intialaisvahvistukset olivat samaa mieltä. Itse jäin hieman kaipaamaan lammasta, mutta toisaalta teki hyvää nauttia kerrankin ateria ilman punaista lihaa.

Työpäivän päätyttyä siirryimme Geneven puolelle Vernierin lähiöön, jossa linnoittauduimme aurinkoiselle terassille. Tästä matka jatkui pienten kommervenkkien kautta taas Plainpalaisille katsomaan jalkapalloa. Onnistuin kokeilemaan mäkkärissä tilaamista ranskaksi ja sain annoksen joka maksoi miltei 15 euroa ja jossa oli mielenkiintoisia detaljeja joita en mielestäni tilannut, kuten sundae-jäätelö.

Kuvittelin jo tottuneeni kävelemään kohtalaisia (10-15 km) matkoja päivittäin mutta silti onnistuin kävelemään molemmat jalkani rakoille.

Lauantaiaamuna sain tekstiviestin siskoltani Juulialta, joka ilmoitti olevansa tulossa illemmalla tuomaan autoa. Olin hieman yllättynyt sillä olin jäänyt siihen käsitykseen että sisko ja hänen kaverinsa tulevat vasta viikkoa myöhemmin. Perheen sisäinen kommunikaatio iski siis jälleen. Lauantaipäivä menikin sitten rentoutuessa, lukiessa ja odotellessa.

Sunnuntaiaamuna jouduin heräämään aikaisin heittämään vieraat kentälle. Zürichiin. Ilmeisesti sieltä saa selkeästi halvempia lentoja. Sveitsi on varsin pieni maa, koska ajoin melkein 2/3 sen leveydestä ja takaisin melkein järjellisessä ajassa. 6,5 tuntia myöhemmin pääsin takaisin kotipihaan. Vain minuutteja myöhemmin kämppikseni palasivat kiipeilemästä Jura-vuorilta vielä uupuneempina kuin minä.

Illalla kävimme Jukan ja Kriken kanssa Charly'sissä katsomassa vaiherikasta Tsekki-Turkki -peliä.

Ei kommentteja: