keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Sateinen päivä

Edellisen illan pubireissu ei toteutunutkaan vaan istuimme iltaa kotona. Intialaisten kanssa oli mukava keskustella maailmankatsomuksista ja uskonnoista. Sachim lupasi kokata joskus intialaista ruokaa ja toi mukanaan mielenkiintoisia mausteita.

Lupaavan aurinkoisesti alkanut päivä muuttui Kriken ennustuksista huolimatta sateiseksi lounaan jälkeen. Lounaan aikana oli myös saapunut tieto siitä, että tilinavauspaperini olivat valmiina päärakennuksessa UBS:n konttorissa. Pääsin siis talsimaan mailin suuntaansa sateessa hyräillen. Omistan sitten tätä nykyä virallisesti tilin sveitsiläisessä pankissa. Loogisesti en kuitenkaan pääse käsiksi tiliini ennen ensi viikkoa, jolloin saan pankkikortinkin.

Pankkivirkailija selitti minulle ehdot tileille ja tarkastelin muutenkin UBS:n tarjontaa. Ilmeisesti yhteistyö CERNin kanssa on ainakin pankille edullista, sillä tileille ei tarjottu juuri minkäänlaisia korkoja. Käyttötilin (jollainen minulla on) korko 0.125% kuulosti lähinnä siltä, että pankin on pakko antaa edes jonkinlaista korkoa. Päälle lätkäisty kuukausittainen 7 CHF tilinhoitomaksu vielä korostaa sitä, että UBS ei halua pitää tyhjiä tilejä "statuksen vuoksi".

Ei kommentteja: